Kvasinky FILTRAFERM

FILTRAFERM KIWI

Kmen kvasinek FILTRAFERM KIWI pochází z výběrové selekce z Nového Zélandu, z výzkumu, který měl za cíl selektovat kmeny odrážející a produkující extrémní množství vonných thiolů z obou skupin (3MH a 4MMP) z jejich prekurzorů, a zároveň také pyrazin jakožto aroma angreštu a černého rybízu.

Vína fermentovaná pomocí FILTRAFERM KIWI jsou expresivní, šťavnatá a extrémně aromatická se svěží chutí. Kmen kvasinek má silnou fermentační sílu a bezproblémově prokváší i silně odkalené mošty. Jedná se o absolutně unikátní kmen kvasinek pro výrobu vína.

FILTRAFERM RIESLING

Speciální kvasinky pro ryzlink rýnský. Podporují projev ryzlinkové aroma ve víně a napomáhají vzniku petrolejového ryzlinkového tónu.  Mají vysokou fermentační sílu, vyžadují málo živin a jsou vhodné také pro studenou fermentaci. Jsou také vhodné pro bâtonnage.

FILTRAFERM GRÜNER VELTLINER

Pro typické a elegantní veltlínské zelené

Kvasinky GRüNER VELTLINER jsou určené pro styl kořenitého, elegantního a plného veltlínského zeleného. Mají klidný průběh alkoholové fermentace, neprokváší mošty bouřlivě. Zachovávají typičnost odrůdy, podporují kořenitost a mineralitu vína.

FILTRAFERM TROPIC

Kvasinky FILTRAFERM TROPIC uvolňují aroma exotického ovoce, tropického ovoce, ananasu a meruněk. Vyžadují vysoké množství živin v moštu. Doporučuje se chladná alkoholová fermentace, max. 18°C. Nedoporučuje se ve víně následně provádět biologické odbourávání kyselin. Vhodné také pro aromatická růžová vína

FILTRAFERM EXPRESSION

Kvasinky jsou vhodné pro bílá a růžová vína s výraznou chutí, podporující aromatický potenciál hroznů. Mají vysokou aktivitu ß-glukosidázy, enzymu uvolňující vázané aroma terpenů.

Kvasinky jsou vhodné zejména pro tramín, pálavu, muškát, ryzlink rýnský a elegantní růžová vína.

FILTRAFERM SAUVIGNON

Kvasinky FILTRAFERM SAUVIGNON mají vynikající vlastnost přeměňovat prekurzory na odrůdové thiolové aromatické látky, typické pro odrůdu Sauvignon, především thioly (3MH a A3MH). Vína fermentovaná kvasinkami FILTRAFERM SAUVIGNON mají rozmanité aroma, tónů broskve, angreštu, černého rybízu a hluchavek. Jsou obzvláště vhodné pro odrůdu Sauvignon blanc a ostatní odrůdy obsahující aromatické prekurzory thiolů. Jsou také vhodné pro výrobu expresivních růžových vín.