Ostatní kvasinky

GAIA™

Přirozená ochrana hroznů ve fázi před fermentací

Použitím kvasinek Gaïa ™ v technologickém postupu před alkoholovou fermentací umožňuje biologicky ochraňovat mošt před působením jiných mikroorganismů. Tento kmen Metschnikowia fructicola zabraňuje působení a množení jiných mikroorganismů, jako jsou např. kvasinky Kloeckera apiculata a jiné. Důležité je v tomto kroku omezit použití oxidu siřičitého na maximální hodnotu 15 mg / l. Díky nízké fermentační síle a aktivitě je tato kvasinka dobrým nástrojem pro biologickou ochranu rmutu a moštu a zabraňuje riziku nechtěného rozkvašení.

IOC LEVURE DYNAMIX

Síla rozmanitosti

 Ve spolupráci s Inter Rhône vedlo studování a pozorování čistých kultur kvasinek a jejich vzájemného působení v moštu k vývoji IOC DYNAMIX, směsi diverzifikovaných a doplňkových kvasinek z různých vinic. Použití několika kvasinek v průběhu fermentačního procesu podporuje mikrobiologickou rozmanitost, zatímco se eliminuje riziko nekontrolovaného kvašení a s tím spojených možných vad vína. IOC DYNAMIX, původně aplikované u červených vín, se nyní úspěšné používá i na bílých a růžových vínech.

IOC BIO

Certifikované ekologické kvasinky, které respektují a ctí terroir a odrůdu

 IOC BIO byli selektované za účelem zachovat typičnost vína. Nepůsobí pouze na jedinou aromatickou frakci vína na úkor jiné a umožňuje vínu a odrůdě plně odhalit sebe sama, bez tzv. „technologického“ aroma. Pochází z ekologické produkce, splňující veškeré evropské podmínky a předpisy. Dovoluje širokou flexibilitu použití, pro všechny typy vín a také pro výrobu šumivých vín. IOC BIO má silný killer faktor, toleranci k alkoholu a přizpůsobivost k individuálním podmínkám daného terroir.

IOC BAYANUS

IOC BAYANUS jsou kvasinky rodu Saccharomyces cerevisiae var. bayanus pro vinifikaci bílých, růžových a lehkých červených vín. Mají vysokou odolnost vůči alkoholu, zaručují stabilní a úplnou alkoholovou fermentaci bez významného ovlivnění charakteru vína. Produkuje velmi nízké množství těkavých sloučenin a vyšších alkoholů

IOC EFFICIENCE

IOC EFFICIENCE jsou kvasinky rodu Saccharomyces cerevisiae pro vinifikaci bílých, růžových a červených vín. Mají vysokou odolnost vůči alkoholu, zaručují čistou a rychlou alkoholovou fermentaci. Díky vysokému killer faktoru je kvasinka absolutně dominantní vůči ostatním kvasinkám a produkuje vína vysoké kvality se zachováním odrůdové typičnosti a terroir.