Kvasinky pro bílá a růžová vína

IOC B 2000

Šťavnatost a výrazná aromatická intenzita

IOC B 2000 silně podporuje esterově ovocné aroma bílých a růžových moštů. Je vhodná pro výrobu mladých, svěžích a výrazně aromatických vín. Dokáže harmonicky kombinovat vůně tropického a citrusového ovoce získané v průběhu alkoholového kvašení spolu s přirozenými odrůdovými tóny. V závislosti na teplotě kvašení a zvolené technologii může vést k výrobě rozličných vín. Zajímavých výsledků lze dosáhnout u odrůd chudých na odrůdové prekurzory a u rosé vín.

Kvasinky se doporučují pro méně aromatické odrůdy, styl mladých, svěžích a šťavnatých vín, růžová vína.

U rosé vín IOC B 2000 zvýrazňuje exotické ovoce a citrusové vůně.

IOC B 3000

Květnatost, Žluté ovoce a plnost

Zvýrazňuje intenzitu a aromatickou komplexnost vín, především květinové tóny a žluté ovoce, zároveň přispívá k plnosti a kulatosti vína. Má výborné fermentační vlastnosti, díky tomu působí preventivně pro vznik reduktivních a sirných pachů ve víně. Tento kmen je ideální pro výrobu elegantních, plných a kulatých vín, vhodných také k delšímu zrání.

IOC FRESH ROSÉ

Svěží, tropický, květnatý a přirozený výraz růžových vín

IOC FRESH ROSÉ se používá pro zvýraznění aromatické intenzity citrusových plodů, květin a šťavnatých tónů v růžových vínech. Má výborné vlastnosti, jako je snížení agresivních chutí, především suchosti a hořkosti a pozvednutí chuťové svěžesti.

IOC FRESH ROSÉ je obzvláště vhodný pro vinifikaci komplexních, kulatých a svěžích růžových vín.

IOC REVELATION THIOLS

Silný výraz ovocných thiolů

IOC REVELATION THIOLS má výborné vlastnosti přeměňovat prekurzory na odrůdové thioly. Tyto kvasinky skvěle pozdvihují aromatický potenciál vín do tónů mučenky, broskví, černého rybízu, angreštu a citrusů a snižují nepříjemné rostlinné tóny ve víně. Je specifický pro bílá vína, u kterých je nezbytné odhalit tyto thiolové vůně díky fermentačním vlastnostem. Vína se jeví komplexní, intenzivní, šťavnatá a velmi příjemná. Podporují celkový dojem a zvyšují míru vnímaného aromatického a chuťového projevu. 

IOC BE FRUITS

Nízký obsah siřičitanů u vín bohatých na ovocné estery

IOC BE FRUITS je výsledkem inovativní technologie selekce kvasinek. Jedná se o originální pomoc odhalit ovocné estery (ananas, tropické ovoce, červené ovoce, citrusové tóny) bílých a růžových vín v kombinaci s tím, že navíc během fermentace kvasinka nevytváří žádné siřičitany. Zároveň má sníženou tvorbu acetaldehydu (ethanalu), který na sebe navazuje silnou vazbou siřičitany. Celá charakteristika IOC BE FRUITS je výjimečnou pomocí pro výrobu zdravých a bezrizikových vín s čistým, jasným a intenzivním projevem šťavnatého ovocného aroma a nižšího obsahu siřičitanů s jejich nepříjemným projevem. 

IOC BE THIOLS

Přírodní pomoc pro získání thiolových vín s nízkým obsahem oxidu siřičitého

Díky inovativnímu výběrovému procesu tato kvasinka IOC BE THIOLS kombinuje silnou tvorbu ovocných thiolů bez procesu vytváření oxidu siřičitého a nadbytku acetaldehydu (ethanalu) během kvašení. Vína se jeví mnohem čistším dojmem. Proto IOC BE THIOLS představuje zajímavou možnost pro vinaře snížit celkové množství siřičitanů ve víně. IOC BE THIOLS také neprodukuje žádné H2S a tím působí preventivně proti sirovodíkovým zápachům. Zajímavých výsledků se dosáhlo také při fermentaci červených vín.

IOC TWICE

Perfektní harmonie mezi plností těla a konečnou svěžestí

IOC TWICE zachovává ideální teplotu a pomalý, klidný průběh fermentace, dokud nespotřebuje veškeré cukry. Nedochází tím v nechlazených nádobách nebo sudech k „uvaření“ vína. IOC TWICE disponuje vhodností také k následné malolaktické fermentaci a inokulaci mléčnými bakteriemi ke konci alkoholové fermentace. Díky těmto vlastnostem, spolu s bezkonkurenční plností chutě, se využívá pro výrobu vín školených v sudech a na jemných kalech. Zároveň je kvasinka silně citlivá na náhlou změnu teploty a díky pomalé kinetice kvašení se doporučuje také pro sladká vína, kvůli snadnosti zastavení alkoholové fermentace.

Kvasinky jsou vhodné zejména pro Chardonnay, Rulandské bílé, Rulandské šedé. Pro mošty kvašené při neřízené teplotě, kvašení v sudech a pro účelně sladká vína.

CHARME FLOREAL

Ovocné a květnaté tóny, silná aktivita v uvolňování terpenů


Kvasinky CHARME FLOREAL přináší silnou aromatickou produkci terpenů u bílých vín, především u odrůd, jako Tramín červený, Ryzlink rýnský a Rulandské šedé. Skvěle vyvažuje dominanci vína mezi aromatickou čistotou a chutí a podporuje ovocné a květinové tóny, díky uvolnění vázaných terpenů v těchto odrůdách. Tento kmen je jedinečný také v tvoření kořenitého charakteru vín a plnosti, kulatosti a bohatosti chutě.