Kvasinky pro červená vína

IOC PRIMROUGE - R 9001

Standard pro vinifikaci mladých červených vín

IOC PRIMROUGE R9001 se používá k získání kulatých, aromatických, červených vín, vyznačujících se tóny červeného ovoce (jahody, maliny) a sladkostí. Vína získávají lepší barvu, čistou vůni, velmi ovocné a podmanivé, plné tělo vína.
Je vhodný zejména pro výrobu lichotivých a kulatých vín a je ideální pro vinifikaci červeného rmutu.

IOC R 9002

Kořenitost, černé ovoce a dřevo

IOC R 9002 se používá k výrobě strukturovaných, kořenitých vín, vhodných také pro zrání. Vnáší kombinace vůně koření s černým ovocem. Zlepšuje stabilizaci barviv. Vhodná také pro vína s vysokým obsahem alkoholu.

IOC R 9008

Tělnatost, zralé ovoce, minerálnost a dlouhověkost

IOC R 9008 kvasinky byly selektovány k rozvoji komplexního aroma zralého ovoce a plnosti těla strukturovaných červených vín z plně vyzrálých modrých hroznů.
Při extrémně teplém ročníku pomáhá omezit vnímání suchosti a hořkosti, zatímco napomáhá zesílit náznaky minerálnosti a perzistence.
Snižuje projev bylinných vůní a agresivních tříslovitých tónů, zejména u odrůd citlivých na tyto projevy.

IOC REVELATION TERROIR

Vytříbenost, jemnost, ovocnost a barva

Kmen IOC REVELATION TERROIR byl selektován pro svou vynikající schopnost chránit a zachovat barvu, především na odrůdě Rulandské modré.
Zvyšuje intenzitu barvy o 5% – 15% ve srovnání s jinými selektovanými nebo původními kvasinkami.
Hlavní vlastností tohoto kmene je zdrůraznění a zesílení odrůdového a přirozeného, ovocného aroma malin a ostružin u mnoha červených odrůd. Vyniká svojí schopností vybalancovat harmonii mezi čerstvým červeným ovocem a nazrálostí, jemností a elegancí kvalitního červeného vína.

IOC BE FRESH

Kontrola nad oxidem siřičitým, s podpořením svěžesti a kulatosti vín

 Kvasinka vybraná pro podpoření ovocné vůně a svěžesti vín. Dobré je využití u zralých modrých hroznů pro výrobu zdravých, čistých růžových a červených vín, která jsou ovocná ve vůni a mají příjemnou chuť na patře. Během alkoholové fermentace tato kvasinka kontroluje nadměrnou produkci oxidu siřičitého vzniklého během fermentace a tím podporuje aromatickou a chuťovou čistotu vína. Vhodné pro velmi vyzrálé hrozny.