ACTIPROTECT +

Příprava kvasinek na alkoholové kvašení

ACTIPROTECT + je přírodní produkt extrémně bohatý na steroly, složený z inaktivovaných kvasinek, posilující cytoplazmatické membrány kvasinek během procesu rehydratace.
Po aplikaci jsou kvasinky mnohem lépe připraveny na to, aby se zvládly vypořádat s kyselostí moštu a podmínkami kvašení. Během inokulace jsou kvasinky méně stresovány.
Ochrana: Specifické steroly a polynenasycené mastné kyseliny extrahované z kvasničných těl = posílení vnější membrány a usnadnění výměny (cukry atd.).

Stimulace: Minerály, vitamíny = reaktivace vnitřního metabolismu kvasinek

Výhody pro fermentaci: Řízené kvašení, vhodné do silně odkalených moštů a do moštů s vyšší cukernatostí
– kratší lag fáze
– podporuje potenciál kvasinek
– zabraňuje tvorbě negativních aromatických tónů a těkavých látek

Kvasinky chráněné při rehydrataci jsou nestresované, produkují méně sloučenin, které by negativně působily na budoucí projev vína.

ACTIPROTECT BLANC, ROSÉ

Ochrana kvasinek, která podporuje aromatický profil bílých a růžových vín

ACTIPROTECT BLANC, ROSÉ je ochrana 3. generace, bohatá na steroly, minerály a vitamíny. Je získaná z kvasinek speciálně selektovaných pro svou schopnost produkovat velké množství sterolů. Jsou autolyzované pomocí speciálního procesu, pro zachování velké koncentrace sterolů, těla kvasinek jsou navíc bohatá na minerály a vitamíny.

Toto jedinečné složení propůjčuje vlastnosti, které nebyly přítomné u ochrany 1. a 2. generace. Jedná se o posílení membrán aktivních kvasinek při jejich rehydrataci před alkoholovým kvašením. Cytoplazmatická membrána kvasinek je odolnější a lépe funguje, zejména optimalizuje výměnu must-to-cell (látky z moštu do buňky) a to zejména u thiolových prekurzorů.
Výsledkem je, že kvasinky jsou schopny uvolni kompletní aromatický potenciál do moštu, a to zcela bez problémů i tam, kde hrozí, že alkoholová fermentace může probíhat za stresových podmínek (např. vysoká čistota moštu, nízká teplota alkoholové fermentace, vinifikace v reduktivních podmínkách)

HYDRA PC

HYDRA PC zlepšuje rehydrataci kvasinek díky posílení cytoplazmatické membrány steroly.
Při použití HYDRA PC jsou kvasinky odolnější vůči obtížným podmínkám, se kterými se setkávají při inokulaci (SO2, alkohol, pH, cukr atd.).
Posílení membrány umožňuje kvasinkám menší stres během inokulace v tirážním likéru a zvyšuje odolnost vůči alkoholu a oxidu uhličitému tvořeného během sekundární fermentace.