MORAVSKÁ LAHVOVÁ VÍNA

Čím jsou charakteristická naše moravská vína, určená výhradně pro klientelu na tuzemském trhu?

Především výraznou aromatikou, ovocitostí a minerálností, které krásně kopíruje místní geograficitu a terroir, odkud od našich prověřených vinařů nakupujeme ty nejchutnější a nejkvalitnější moravské hrozny na naše excelentní lahvové produkty.

Čím se při výrobě našich moravských lahvových vín řídíme?

Vysoce kvalitní vstupní surovinou, špičkovým technologickým zpracováním těmi nejmodernějšími metodami a co nejméně zásahy v průběhu procesu výroby. Naší devizou je využívání zahraničního know – how a těch nejkvalitnějších produktů, přičemž používáme ty nejlepší kvasinky od světově respektované společnosti IOC.

Dali jsme jednotlivým řadám našich vín jednoduché názvy, aby jednoznačně charakterizovaly to, co v lahvích pod logem Vinného domu najdete: Royal Collection a Harmony.

Červená vína na lahvování u nás zrají v dubových a barikových sudech. Kvalitní bariková červená vína jsou zároveň pro nás obrovskou výzvou. Rádi boříme mýty a zavedená klišé, že v České republice není možné vyrobit dobré červené víno. Jednou z největších ambic Vinného domu je dorovnat se kvalitou zahraničním červeným vínům. To ovšem předpokládá velmi dobře vyzrálou surovinu, kterou je poté potřeba nechat 18-24 měsíců zrát v barikových sudech.

Naší specialitou je až sedmiměsíční zrání některých našich vín na slupkách. Část z nich pak vyrábíme tak, aby bylo možné kombinovat chutě a vůně vín s náročnými pokrmy ve vysoké gastronomii, na kterou se do budoucna chceme ještě více zaměřit. Stejně jako na privátní klientelu a rozšíření sítě vinoték a zahraničních odběratelů. Sami si proto školíme dealery a zástupce společností, aby naše vína uměli nabídnout a snoubit s nimi pokrmy ve svých špičkových restauracích, hotelích a gastro provozech.

Vinná réva z vinic překrásné jižní Moravy má přece tolik chutí a vůní…