Kvasinky pro šumivá vína

IOC 18-2007

Podpora tvorby perlení

Tento kmen byl selektovaný Institutem Enologie de Champagne jako nejlepší z kmenů velkých vinic z Champagne.
Má vynikající adaptační vlastnosti pro fermentaci nejnáročnějších vín: nízké pH, nízká teplota, vysoký obsah alkoholu.
Rychlý nástup kvašení, kompletní zkvašení cukrů a nízké požadavky na výživu. Je ideální pro výrobu šumivých vín tradiční metodou a metodou charmat – kvašení tanku.
Používá se také pro problémy se zastavenou fermentací, v těchto případech je potřeba příprava startovací kultury.

IOC FIZZ +

Aromatické kvasinky přinášející do vín ovocné tóny při metodě charmat – kvašení v tanku

IOC FIZZ + kvasinky byly selektovány tak, aby přinesly správné vlastnosti šumivých vín vyrobených metodou charmat – kvašení v tanku. Vyznačuje se velmi dobrými fermentačními vlastnostmi pro tvorbu perlení u sekundární fermentace ale také vynikajícími fermentačními vlastnosti pro primární fermentaci vína. Podílí se na ovocné intenzitě těchto vín.