Tato světově nejprodávanější zátka má osvědčené výsledky, jako vynikající cenově výhodná volba pro mladé vína s rychlým konzumem (bílá vína).
Korkový granulát a dvoj-plošky jsou podrobeny důkladné dezinfekci, aby byla zajištěna jejich senzorická integrita. Všechna pojiva použitá při výrobě jsou potravinářská a schválená FDA.
Klíčové benefity
Vynikající senzorické vlastnosti
S vínem je v kontaktu pouze přírodní korek
Technické specifikace
|
Délka
|
Vn ± 0,5 mm
|
Průměr
|
Vn ± 0,3 mm
|
Tloušťka plošky
|
5 ± 1 mm
|
Obsah vlkhosti
|
4 – 8 %
|
Vytahovací síla
|
≥ 6 daN/ cm2
|
Torzní úhel
|
≥ 30 °
|
Specifická hmotnost
|
280 ± 40 Kg/ m3
|
Odolnost proti vroucí vodě
|
Bez změny
|
Přístup jiných plyných látek
|
Bez plynných bublin
|
Rezidualní oxidanty
|
Negativní
|
Těsnění
|
Žádný únik při 1 bar
|
Prachové částice
|
≤ 2,0 mg/ cork
|
Celková mikrobiologie
|
≤ 4 kolonie/korek
|
Senzorické hodnocení
|
“pachuťe” ≤ 4% a TCA ≤ 1%
|
Uvolnitelný 2,4,6-TCA
|
TCA < 2,0 ng/
|
Extrakční síla
|
15 – 35 daN (**)
|