Laboratoř

Laboratoř disponuje moderním přístrojem WineScan firmy FOSS. Za dvě minuty dokáže stanovit nejdůležitější parametry, a poskytuje tak rychlou kontrolu vína každý den a v reálném čase. Parametry měřené u hroznové šťávy a moštu Vám umožní lépe rozpoznat zdravotní stav hroznů a jejich zralost a zvolit tak optimální čas sklizně. Analýza během fermentace je vhodná pro kontrolu přeměny cukrů na ethanol, čímž je dosaženo požadovaného dokvašení vína a správných podmínek pro růst kvasinek, včetně včasného zjištění vzniku těkavých kyselin. Kontrola kvality vína před lahvováním je důležitá z hlediska stanovení bílkovinné stability s následným určením dávky bentonitu na doškolení vína a stanovení oxidu siřičitého (volný, celkový). Metody nejsou akreditované.

Vzorky na rozbor jsou v laboratoři přijímány Po-Pá 7:00-15:30. Součástí každého rozboru je vystavení protokolu o zkoušce a výsledky jsou zákazníkovi sděleny ještě ten den, nejpozději den následující.

laborka2
laborka1